«Αναζητώντας την κοσμική μας διεύθυνση»: Πιλοτική διαδικτυακή δράση για παιδιά τάξεων ΣΤ’ δημοτικού, Α’ & Β’ γυμνασίου

Τι κοινό μπορεί  να έχουν ένας κόκκος αλατιού, μία τσίχλα, ένα καρύδι, ένα μήλο και ένα μεγάλο κουτί πίτσας? Οι περισσότεροι θα απαντήσουν καμία. Κάποιοι όμως θα τα βάλουν σε σωστή σειρά και θα τα συγκρίνουν. Και λίγοι θα τα συγκρίνουν με το μέγεθος του δωματίου τους ή και του σπιτιού τους, τον χώρο που περνάμε τόσο πολύ χρόνο αυτήν την εποχή.

Τα Κέντρα Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ξεκινούν την Παρασκευή 1 Μάη και για 5 συνεχόμενες Παρασκευές μία πιλοτική διαδικτυακή δράση για παιδιά τάξεων ΣΤ’ δημοτικού, Α’ & Β’ γυμνασίου με τίτλο «Αναζητώντας την κοσμική μας διεύθυνση». Το ταξίδι αρχίζει από τον πλανήτη Γη, περνάει από τον Ήλιο, ανοίγει τα φτερά του στο ηλιακό σύστημα και φεύγει έξω από αυτό ατενίζοντας τον αχανή χώρο όπου εκεί συναντά εξωτικά αστέρια, γαλαξίες και παρέες γαλαξιών. Ο κύκλος των παρουσιάσεων/συζητήσεων περιλαμβάνει 5 ενότητες καθεμία από τις οποίες αποτελεί και ένα σκαλοπάτι μέτρησης μέχρι τελικά να φτάσουμε να υπολογίσουμε τις διαστάσεις του Σύμπαντος όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα (ή μήπως όχι; )και να προσδιορίσουμε τη θέση μας σ’ αυτό.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να αποστείλουν μήνυμα συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση konvar@noa.gr. Η δράση θα διεξάγεται δωρεάν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom κάθε Παρασκευή απόγευμα και οδηγίες θα αποστέλλονται μετά τις δηλώσεις συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με μέγιστο αριθμό συμμετοχών το 30. Σε περίπτωση που οι συμμετοχές ξεπεράσουν κατά πολύ τον αριθμό αυτό, θα εξεταστεί η πιθανότητα δημιουργίας νέας ομάδας. Πληροφορίες και νέα για την συγκεκριμένη δράση θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα των Κέντρων Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο facebook.

Υπεύθυνοι Δράσης:
Δρ. Λ. Κουτουλίδης
Δρ. Β. Κολοκοτρώνης

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο