Πληροφορίες

 

Το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης λειτουργεί το Κέντρο Επισκεπτών στις εγκαταστάσεις του στην Πεντέλη από το 1995. Βασικό μέλημα του Κέντρου είναι η διάχυση επιστημονικών γνώσεων προς το ευρύ κοινό, και ειδικά στους νέους, και η πληροφόρηση του κοινού για τα νέα επιτεύγματα και τις ανακαλύψεις της Αστρονομίας και της Μετεωρολογίας. Αυτό επιτυγχάνεται με την οργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων και με νυχτερινές παρατηρήσεις με το διοπτρικό τηλεσκόπιο 62.5 εκ. Newall. Επιπλέον, το Κέντρο παράγει ταινίες με αστρονομικό περιεχόμενο, οι οποίες και παρουσιάζονται στους επισκέπτες κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων.

Το Κέντρο Επισκεπτών στεγάζεται στο εντυπωσιακό κτίριο του τηλεσκοπίου Newall στο λόφο “Κουφός” στη Πεντέλη, περίπου 18 χλμ από το κέντρο της Αθήνας, σε υψόμετρο 500μ. Το κτίριο κατασκευάστηκε το 1958 εξ’ ολοκλήρου από πεντελικό μάρμαρο.

Από τα εγκαίνιά του Κέντρου Επισκεπτών Πεντέλης έως σήμερα έχουν ξεναγηθεί στο Κέντρο περίπου διακόσιοι τριάντα χιλιάδες (230.000) επισκέπτες από όλη την Ελλάδα καθώς και πολλοί ξένοι. Ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν παρακολουθήσει μαθητές από σχολεία όλης της χώρας.

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τις δράσεις του Κέντρου Επισκεπτών Πεντέλης εδώ.

 

 

Πρωινές επισκέψεις σχολείων & άλλων ομάδων
2103490931 & 2103490932

Υπεύθυνος για την λειτουργία του Κέντρου Επισκεπτών Πεντέλης είναι ο
 Δρ Βαγγέλης Κολοκοτρώνης και υποστηρίζεται από τα μέλη του ΙΑΑΔΕΤ: Δρ Χρήστο Παπαδημητρίου, Δρ Λάζαρο Κουτουλίδη, και Θωμά Βάρσο.


Πρόσβαση & Επικοινωνία

Στον χώρο μας υπάρχει PARKING και Κυλικείο.
Λεπτομέρειες για τρόπους πρόσβασης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορείτε να δείτε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο