Το ΕΑΑ συμμετείχε στην εκδήλωση για την παρουσίαση της Έκθεσης Κατάστασης Περιβάλλοντος (ΕΚΠ) που διοργανώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης

Το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ), διοργάνωσε την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018 εκδήλωση για την παρουσίαση της Έκθεσης Κατάστασης Περιβάλλοντος (ΕΚΠ), στον χώρο του Μεγάρου Μουσικής.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμούς ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Φάμελλος Σωκράτης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Δημαράς Γιώργος, η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, κα Ιγγλέζη Κατερίνα.
Κεντρικοί ομιλητές ήταν o Δ/ντής του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΙΕΠΒΑ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθ. Νικόλαος Μιχαλόπουλος για την ενότητα «Κλιματική Αλλαγή, Ποιότητα Ατμόσφαιρας, Ακουστικό Περιβάλλον», η Προϊσταμένη της Δ/νσης Προστασίας & Διαχείρισης Υδάτινου Περιβάλλοντος, κα Γκίνη Μαρία, Ειδική Γραμματεία Υδάτων για την ενότητα «Διαχείριση Υδατικών Πόρων», η αναπληρώτρια καθηγήτρια Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών από το Παν. Ιωαννίνων, κα Κατή Βασιλική για την ενότητα «Φύση- Βιοποικιλότητα» και ο Περιβαλλοντολόγος κ. Σωτηρόπουλος Ανδρέας για την ενότητα «Διαχείριση Αποβλήτων».

Πρόκειται για την 4η Έκθεση Κατάστασης Περιβάλλοντος της Ελλάδας, η οποία εκπονείται για πρώτη φορά μετά το 2013. Η Έκθεση αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρουσίαση των εξελίξεων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι βασικοί τομείς του περιβάλλοντος και έχει στόχο την λεπτομερή ενημέρωση πολιτών και Πολιτείας αλλά και τη σύνδεση με την αντίστοιχη έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος.

Στην ΕΚΠ 2018 περιλαμβάνονται στοιχεία για την κατάσταση του περιβάλλοντος στην Ελλάδα, στους τομείς της κλιματικής αλλαγής, της ποιότητας της ατμόσφαιρας, του θορύβου, της βιοποικιλότητας, των υδάτων, των αποβλήτων και των οριζόντιων περιβαλλοντικών θεμάτων. Για τα 3 πρώτα θέματα (κλιματική αλλαγή, ποιότητας της ατμόσφαιρας, θόρυβος) την επιμέλεια είχε το ΙΕΠΒΑ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και στην ομάδα συμμετείχαν, πέραν του κου Μιχαλόπουλου, οι ερευνητές κα Ασημακοπούλου Βασιλική, κ. Γερασόπουλος Ευάγγελος, κ. Γιαννακόπουλος Χρήστος, κα Κοτρωνάρου Αναστασία και ο μεταδιδακτορικός συνεργάτης κ. Γεώργιος Γρίβας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο