Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η επίσκεψη του κλιμακίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (European Space Agency – ESA) για την αξιολόγηση του τηλεσκοπίου Αρίσταρχος του ΕΑΑ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η επίσκεψη του κλιμακίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (European Space Agency – ESA) για την αξιολόγηση του τηλεσκοπίου Αρίσταρχος του ΕΑΑ με στόχο την ένταξη του στο μεγάλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που αφορά το ευρυζωνικό δίκτυο του διαστήματος Scylight (fiber in the sky) και μάλιστα ως 1ος πιλοτικός σταθμός.

Σύντομα θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τους αρμόδιους φορείς. Η αναμενόμενη ένταξη του Αρίσταρχου στο εν λόγω δίκτυο ενισχύει περαιτέρω τις αναπτυξιακές δράσεις του ΕΑΑ, αναδεικνύοντας την Εθνική υποδομή του τηλεσκοπίου Αρίσταρχος σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς στη συγκεκριμένη θεματολογία.
Στις συναντήσεις το ΕΑΑ εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή του Ινστιτούτου ΙΑΑΔΕΤ, που διαχειρίζεται το τηλεσκόπιο ”Αρίσταρχος”, Δρ. Σπύρο Βασιλάκο, ο οποίος μαζί με την ομάδα επιστημόνων του Αστεροσκοπείου Χελμού ενημέρωσαν και διευκρίνισαν όλα τα ζητήματα που τέθηκαν από το κλιμάκιο της ESA.

Το ΕΑΑ ευχαριστεί για τη φιλοξενία το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλο και τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος κ. Φαρμάκη με τους οποίους ο Δρ. Σ.Βασιλάκος είχε εξαιρετικά εποικοδομητική συνεργασία για θέματα που αφορούν την υποδομή του ΕΑΑ στον Χελμό.

https://www.kalavrytanews.com/2020/08/o-e-esa.html?fbclid=IwAR2rv7WH7BPjIpJNstPp4bDx0ox5mlnIBLkx8OEwd0i3XJa3Q0YLHXCKYac

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο