Ημερίδα Αστρονομίας στην Κωνσταντινούπολη με δύο ομιλίες στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, για το ελληνόφωνο κοινό της Πόλης

Ο πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθ. Μανώλης Πλειώνης ανέπτυξε το θέμα “Γένεση και Εξέλιξη του Σύμπαντος στην Σύγρονη Κοσμολογία” και η Δρ. Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού από το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου “Αστερισμοί και Ελληνική Μυθολογία”. Προλόγισε η Γενική πρόξενος της Ελλάδος στην Κων/πολη κ. Τζωρτζίνα Σουλτανοπούλου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόξενος κ. Γιώργος Γαϊτάνης, προσωπικό του ελληνικού προξενείου, εργαζόμενοι του Σεισμανογλείου Μεγάρου, ο Δ/ντης του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπισης του ΕΑΑ, Δρ. Σπύρος Βασιλάκος, εκπαιδευτικοί και μαθητές των ελληνικών σχολείων στην Πόλη, η ομάδα αστρονομίας του ελληνικού σχολείου της Ίμβρου συνοδευόμενη από τον καθηγητή Φυσικής κ. Δημήτρη Φραγγατζή καθώς και πλήθος ελληνόφωνων στης Πόλης. Στην δε βιβλιοθήκη του Σισμανογλείου θαυμάσαμε την συλλογή του πατρός Μελετίου Σακκουλίδη, ο οποίος επέδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία για την πνευματική παραγωγή των Ελλήνων της Πόλης.

Ευχαριστούμε το Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη για την πρόσκληση και την οργάνωση της βραδιάς. Το αναλυτικότερο πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο