ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ: Διαδραστική έκθεση μετεωρολογίας: «Του καιρού τα μυστικά»

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και συγκεκριμένα με την  Επιστημονική Ομάδα Εκπαιδευτικής Μετεωρολογίας «Περί Ανέμων & Υδάτων» της υπηρεσίας meteo.gr, δημιούργησαν τη διαδραστική έκθεση μετεωρολογίας: «Του καιρού τα μυστικά». Πρόκειται για μια πλήρως διαδραστική έκθεση, η οποία χωρίζεται σε τρεις θεματικές ενότητες, παρουσιάζοντας την εξέλιξη της επιστήμης της Μετεωρολογίας και των μετεωρολογικών οργάνων από την αρχαία Ελλάδα έως σήμερα, καθώς επίσης και την εξήγηση των σημαντικότερων μετεωρολογικών φαινομένων μέσω βίντεο, πειραμάτων και διαδραστικών εφαρμογών, δίνοντας έμφαση στα έντονα καιρικά φαινόμενα και τους τρόπους προστασίας από αυτά.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, ανοίγοντας ουσιαστικά τον κύκλο επισκέψεων των μαθητών αλλά και του ευρύτερου κοινού, ο οποίος θα διαρκέσει έως το τέλος της τρέχουσας σχολικής περιόδου.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Εμμανουήλ Πλειώνης, Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και οι Δρ. Βασιλική Κοτρώνη και Δρ. Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, Διευθυντές Ερευνών και Υπεύθυνοι του προγράμματος «Περί Ανέμων & Υδάτων».

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν επίσης, εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Δήμων Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου, του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Διευθυντές, εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της περιοχής, καθώς και πλήθος εκπροσώπων άλλων αρχών και φορέων. Την ξενάγησή τους ανέλαβαν οι επιμελητές της έκθεσης, Δρ. Ιωάννης Κωλέτσης και Δρ. Ελισάβετ Γαλανάκη.

Στο χαιρετισμό του, ο Καθηγητής κ. Πλειώνης αναφέρθηκε στη σημαντική πρωτοβουλία που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στην κατανόηση και μετάδοση της επιστήμης της Μετεωρολογίας στο ευρύ κοινό και ιδιαίτερα στους μαθητές, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, ένα εκ των οποίων βρήκε θερμή υποστήριξη από τον όμιλο ΤΙΤΑΝ.

Η διαδραστική έκθεση στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης θα είναι ανοικτή για το κοινό Τρίτη-Παρασκευή 16:00-18:00 και Σάββατο 11:00-16:00, εκτός επίσημων αργιών, ενώ ξεναγήσεις σχολείων και ομάδων θα πραγματοποιούνται Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-13:00 κατόπιν συνεννοήσεως στα τηλέφωνα 2310-398617 και 2310-398545.

Επίσης, η έκθεση λαμβάνει χώρα και στην Ελευσίνα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λ.Κανελλόπουλος» από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 13:00 για τα σχολεία και για το ευρύτερο κοινό, Τρίτη-Παρασκευή 18:00 – 20:00, Σάββατο 11:00 – 16:00 και Κυριακή 11:00 – 13:00, εκτός επίσημων αργιών.

Είσοδος δωρεάν.

Μετάβαση στο περιεχόμενο