Δελτίο Τύπου: CESBA MED – Βιώσιμες Πόλεις της Μεσογείου – ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 26 Σεπτεμβρίου, 2019 στην Αθήνα

διευκολύνοντας τον σχεδιασμό, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση μεγάλης κλίμακας ενεργειακών ανακαινίσεων κτιρίων και περιβαλλοντικών αναπλάσεων γειτονιών, με δυνατότητα προσαρμογής στις τοπικές προτεραιότητες βιώσιμης ανάπτυξης. Το CESBA MED ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016 και έχει διάρκεια 36 μήνες.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο του δελτίου τύπου εδώ.

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 26 Σεπτεμβρίου, 2019 στην Αθήνα

Με αφορμή την επικείμενη ολοκλήρωση του έργου, διοργανώνεται μια ανοικτή εκδήλωση στις 26/9 (15:00-18:00) στο Wyndham Grand Athens Hotel, όπου θα παρουσιαστεί η φιλοσοφία του Έργου, το εργαλείο που έχει αναπτυχθεί και η προσαρμογή του στις τοπικές ιδιαιτερότητες. Επίσης, θα παρουσιαστούν οι πιλοτικές εφαρμογές σε Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία και Μάλτα, το Διαβατήριο MED και το ελληνικό εκπαιδευτικό υλικό. Τέλος θα γίνει σύντομη εκπαίδευση στον υπολογισμό των βασικών δεικτών επίδοσης. Στους συμμετέχοντες θα διατεθεί το ελληνικό εργαλείο για την κλίμακα γειτονιάς (SNTool) και το απλοποιημένο εργαλείο για την κλίμακα κτιρίου (SBTool).

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής, αλλά απαιτείται προεγγραφή στη διεύθυνση https://www.energycon.org/CESBAMED_PublicEvent_26Sept2019.pdf. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Περισσότερες πληροφορίες: Πόπη Δρούτσα, τηλ: 2108109144, emailpdroutsa@noa.gr

Το CESBA MED υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος Interreg MED Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας για Βιώσιμες Πόλεις της Μεσογείου με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Το έργο συντονίζεται από την Πόλη του Τορίνο με τη συμμετοχή 12 φορέων από 7 χώρες. Από την Ελλάδα συμμετέχει η Ομάδα Εξοικονόμησης Ενέργειας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με επιστημονικά υπεύθυνο τον Δρ. Κωνσταντίνο A. Μπαλαρά (costas@noa.gr). Περισσότερες πληροφορίες για το έργο https://cesba-med.interreg-med.eu/ και για τα παραδοτέα https://cesbamed.interregmed.eu/results/deliverables/.

Μετάβαση στο περιεχόμενο